+36-20-770-7083 lehreranita@gmail.com

5+1 dolog, ami a cégalapításhoz kell!

 
  1. Cégnév

Természetesen utána kell nézni a cégjegyzékben, hogy szabad-e a választott név, mert a Cégbíróság legtöbbször a helytelen névválasztás miatt utasítja el az alakuló cég bejegyzését. A jó cégnevek közös jellemzője, hogy rövidek, tömörek, könnyen ejthetőek és egyértelműek.

  1. Székhely

Bármilyen ingatlan lehet székhely, ha szerződés vagy tulajdonosi hozzájárulás alapján használható székhelyként, és alkalmas rá, azaz megfelel a törvényi előírásoknak. Székhelyszolgáltatást is igénybe lehet venni, ám fontos tisztázni, hogy ez csak az adminisztratív ügyintézés helye lehet, a döntéshozatalra, cégvezetésre egy központi ügyintézésre kijelölt helyet is fel kell tüntetni.

  1. Tulajdonos

Lehetnek magánszemélyek és cégek is a tulajdonosok, utóbbi esetben a cég létezését és az aláíró személy képviseleti jogosultságát is bizonyítani kell.

  1. Vezető tisztségviselő

A büntetett előélet és a vezető tisztségviselő poszttól való eltiltás kizáró ok, ezek hiányáról nyilatkoznia kell a jelöltnek. Jogviszony szempontjából munkaviszony és megbízási jellegű viszony is szóba jöhet, ha a megfelelő jogszabályi kereteken belül történik.

  1. Tőke

Társasági formától függ, hogy szükség lesz-e alapításkor jegyzett tőkeminimumra. Törzstőkére szükség lehet, amit vagy számlára érdemes utalni vagy a vezető tisztségviselőnek átadni.

  1. Engedélyek

Alapítási engedélyre és egyes esetekben tevékenységi engedélyre is szükség lehet, ha adott tevékenység alapítási engedélynek nem minősülő tevékenységnek számít.

Tőlem minden tájékoztatást megkap, ügyvédi segítséggel akár már holnap szabályosan bejegyzett céget alapíthat. Céges ügyvédet keres? Állok rendelkezésére!

Elérhetőségeim:

 

Tel.: 06-20-770-7083, 06-26-738-661

E-mail: lehreranita@gmail.com

Időpont egyeztetés a fenti elérhetőségek bármelyikén hétköznapokon, 9-17 óráig!