+36-20-770-7083 lehreranita@gmail.com

Cégmódosítás ügyvédi segítséggel

 

A cégmódosításról általában:

Cégmódosításra akkor van szükség, ha meglévő cég cégjegyzékben bejegyzett adataiban – mind a társasági szerződésben, mind az alapító okiratban – változás történik és az hivatalosan is bejelentésre kerül. Ennek menete változásbejegyzési eljárás keretein belül történik, a székhely szerint illetékes Cégbíróságon a cég vezető-tisztségviselője által. A változások bejelentésének határideje általában 30 nap. A következő változások esetén beszélünk bejelentési kötelezettségről: tagcsere, társasági forma módosulása, a cég képviseletében történt változások, székhely- vagy telephely változás, fióktelepváltás, tevékenységi kör változás, cégnévváltás, alapító okirat változásai, adószám, statisztikai számjel, pénzforgalmi számla változás, cégátalakulás, bejegyzett tőke emelés vagy leszállítás és a tagok személyes adataiban történt változások.

A cégmódosítás lépéseiről:

Amennyiben szakértő ügyvédi segítséget kér cégmódosításhoz, egy személyes konzultáció keretében megbeszéljük a szakmai teendőket, és személyazonossága igazolása után a teljes eljárást rám bízhatja.

A cégmódosítás költségeiről:

Cégmódosításkor illetékkel – 15.000 Ft – és közzétételi díjjal – 3000 Ft – is számolni kell, melyet az eljárás, azaz a kérelem benyújtását megelőzően kell befizetni, elektronikus úton, utalással. Felmerülhetnek még egyéb költségek is, JÜB azonosítási díj és a tulajdoni lap díja.

Több adat egyidejű változását érdemes egy eljárás keretein belül intézni, hogy a pénzösszeg és a változtatással járó hivatalos adminisztráció is kevesebb legyen. Többek között ebben is tudok segíteni, ha cégmódosításhoz igénybe veszi ügyvédi irodám segítségét!

Elérhetőségeim:

 

Tel.: 06-20-770-7083, 06-26-738-661

E-mail: lehreranita@gmail.com

Időpont egyeztetés a fenti elérhetőségek bármelyikén hétköznapokon, 9-17 óráig!